Colosseum Dekor Belsőépítészet

Colosseum Dekor Épületszobrászat, gipszstukkó gyártás, kivitelezés

Épületszobrászat, gipszstukkó

 

Gipszstukkó gyártás, -kivitelezés, homlokzat felújítás, formakészítés, mintázás, tervezés

Épületszobrászat műhely:

1152 Budapest Dembinszky utca 1.

Kapcsolat

Holkerek

A holker az egyik legelterjedtebb díszítőelem, a falak és a mennyezet találkozását emeli ki, megfelelő választással növeli a térérzetet. Karnistakaró változatával a függönyszerkezet ízlésesen eltüntethető.

Holker díszlécek

Rejtett világítás

A rejtett világítás esztétikai szerpén túl funkcionalitással is rendelkezik. Megváltoztatja a helyiség jellegét, hangulatát, valamint kiemeli a mennyezetet, ezzel növelve a magasság érzetét.

Rejtett világítások

Rozetták

A rozetták a csillárok szépségét kiemelő díszítések harmóniát és nyugalmat sugallanak. A modern és a polgári enteriör kedvelői is megtalálják a nekik megfelelő méretű és formájú rozettát.

Rozetták

Mennyezet díszek

A mennyezet nagy csupasz felület amelyet vétek lenne díszítés nélkül hagyni. Ez többféle módon történhet. Kazetta lécekkel, gipszkarton-formákkal és ezek kombinációjával.

Mennyezet díszek

Domborművek

Egy gipszből készült dombormű kiváló alternetívája lehet egy képnek vagy festménynek. Egyéni megrendeléseket is teljesítünk.

Falikarok

A falikarok a belső terek diszkrét megvilágítását teszik lehetővé előszobákba, lépcsőfordulóba, de akár a nappali kiegészítő világításának is kitűnő. Különböző formákban és méretben gipszből és kerámiából egyaránt rendelhető.

Falikarok

Oszlopok

Az oszlop többféle szerephez is juthat egy lakásban. Lehet virágtartó, boltív vagy pillér alátámasztása, de lehet akár asztalláb is.

Oszlopok

Virágtartók

Virágtartó oszlop állló és falra szerelhető kivitelben egyaránt rendelhető. Kapható több színben bordás és sima kivitelben, belső vlágítással is.

Virágtartók

Formakészítés

Rendelésre tetszőleges formát készítünk legyen az szobor, dombormű, egyedi konzol, stb.

A gipszstukkó dekoráló szerepe

A dísz autonóm világ, már túlmutat a vivő tárgyforma jelentésén, elszakad annak a tárgyra való emberi szükségletéről szóló sokrétűbb közléseitől is. Sőt, ő emeli magához a tárgyat, viszi magával a képzelet virtuális világába, ahol megelevenedik a történet, ahol is a tárgy és társai szereplővé válnak.

Tárgyi prózaiságuk világából igazi jelentékenységük szinjtén maguk is szellemi potenciává transzportálódnak. Az ilyan tárgy akkor is boldogan él, ha semmi dolga nincs!

Elképzelhető tehát, hogy az épitészeti mű végső élményének kibontakozása folyamán a társművészeti alkotás úgyszolván minden szerepkört betölt. A távoli összbenyomásban a felületeket még csupán oldja, textúrát ad. Majd dekorál, ritmizál s kifejező jellege is mindinkább előtérbe léphet. Tartalmi jellegben természetesen a legmagasabb rangra is emelkedhetik, közvetlen épitészeti alárendeltségből is kilépve, saját önálló létkörében egy-egy időpontba uralkodó szerepet tölthet be.

Az együtthatás szempontjából az előbbihez hasonló szerepe a dekorálás. Sokszor a díszítőművészet maga látja el a feladatot, hiszen sajátos területe. A távolabbi nézőpontból érvényesülő dekoráló szerepben a társművészet egyedi kifejező ereje még mindig háttérbe szorul. De a belső ritmusa, kompozíciós értéke, formagazdagsága már jelentős.

Éppen ebben rejlik díszítő, dekoráló jellege. A textúrálással és dekorálással valójában együtt szokott járni a hangsúlyozás, az épitészeti kompozíció valamely jelentősebb elemének kiemelése.

Níláskeretezések, párkányok, oszlopfők díszítése, hangsúlyozása a történeti fejlődés folyamán a leggazdagabb változatokban jelent meg. Az épitészeti alkotás e lényeges részeinek poentírozása az architektonikus épületszobrászat hálás területe!

Tanácsaink:

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

További hasznos tanácsok

Kérdése van?

Gyakori kérdések vagy Írjon nekünk!

Nézze végíg referencia galériáinkat és ha meggyőzőek a látottak, állunk rendelkezésére.Oldalak

Megbízható Cég Tanúsítvány

Katalógus


Katalógus

Referenciák • Referncia galéria
 • Rejtett világítások
 • Minták
 • Formakészítés
 • Mennyezeti és oldalfali díszítések
 • Holker elemek, karnistakarások
 • Homlokzatok
 • Gipszkarton
 • Egyéb díszítő elemek
 • Díszítőfestés
 • Virágtartók, oszlopok
 • Terazzo, műkó
 • Átjáró díszítések